Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Welkom


Mijn voornaam is Rowy. Ik ben een klassiek geschoold componist en ik gaf les in muziektheorie en compositie.

Mogelijk weet u niet goed waar u moet beginnen en heeft u behoefte aan een advies. Hieronder treft u enkele raadgevingen aan.

Lees dit!

Als componist in wording moet u in staat zijn een instrument te bespelen waarop u akkoorden kunt vormen. Componisten spelen meestal piano of orgel, soms gitaar, een enkele keer harp. Op een conservatorium wordt bij de colleges steevast een piano gebruikt.

Wanneer u klassieke muziek wilt componeren of filmmuziek, zou u een klassieke opleiding kunnen volgen. U heeft daar namelijk les voor nodig. De gratis Lessen in Compositie zijn echter geschikt om zelfstandig een bevredigend niveau te bereiken. U kunt zelfs huiswerk maken.

Als u noten kunt lezen, maar uw kennis is beperkt en u heeft een voorkeur voor lichte muziek, dan zou u kunnen beginnen aan deel I (gratis) van de cursus Eenvoudige Akkoordenleer.

Wanneer u enigszins gevorderd bent, bijv. na het bestuderen van de cursus Eenvoudige Akkoordenleer, zou u deel I (gratis) van de cursus Harmonieleer in 14 Dagen kunnen bestuderen.

Bent u een gevorderd musicus, dan kunt u de Colleges in Compositie bestuderen en ervaren wat in een college besproken wordt.

Bent u op zoek naar een goed studieboek, dan kunt u terecht op mijn pagina met verwijzingen naar lesboeken die naar mijn ervaring geschikt zijn om uw kennis uit te breiden.

De opbrengsten van verscheidene cursussen en composities worden gebruikt om deze website online te kunnen houden, ondanks de vele downloads. De gehele website is en blijft echter vrij van advertenties.

Rowy