Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Welkom

Mijn voornaam is Rowy. Ik ben een klassiek geschoold componist en gaf les in muziektheorie en compositie (ik geef geen les meer).

Voorbeelden van mijn werk: String Trio (huwelijk), String Quartet (sentimenteel), Woodwind Quartet (melancholisch), Strings (pastoraal), Piano & Strings (opgewekt), Orchestra (sprookje).

Als u componist wilt worden, adviseer ik u het volgende.

Een componist in wording moet in staat zijn een instrument te bespelen waarop hij/zij akkoorden kan vormen. Componisten spelen meestal piano of orgel, soms gitaar, een enkele keer harp. Op een conservatorium wordt bij de colleges steevast een piano gebruikt.

Wanneer u klassieke muziek wilt componeren of filmmuziek, zou u een klassieke opleiding kunnen volgen. U heeft daar namelijk les voor nodig. De gratis Lessen in Compositie zijn echter geschikt om zelfstandig een bevredigend niveau te bereiken. U kunt zelfs huiswerk maken.

Als u noten kunt lezen, maar uw kennis is beperkt en u heeft een voorkeur voor lichte muziek, dan zou u kunnen beginnen aan de gratis cursus Eenvoudige Akkoordenleer.

Wanneer u een gevorderd musicus bent, zou u de gratis cursus Harmonieleer in 14 Dagen kunnen bestuderen.

Als gevorderd musicus kunt u eveneens de Colleges in Compositie bestuderen en ervaren wat in een college besproken wordt.

Bent u op zoek naar een goed studieboek, dan kunt u terecht op mijn pagina met verwijzingen naar lesboeken die naar mijn ervaring geschikt zijn om uw kennis uit te breiden.

Mocht u niet willen studeren, maar zoekt u voorbeelden van composities voor piano, download dan gratis de index van het piano-album De Kalender op deze pagina: Piano. U mag het begin van elk van de 366 composities gebruiken in uw eigen werk, Copyrights Free!

De opbrengsten van verscheidene cursussen en composities worden gebruikt om deze website online te houden, ondanks de vele gratis downloads. De gehele website is en blijft echter vrij van advertenties.

Rowy