Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Welkom

Mijn voornaam is Rowy. Ik ben een klassiek geschoold componist en ik gaf les in muziektheorie en compositie.

Mogelijk weet u niet goed waar u moet beginnen en heeft u behoefte aan een advies. Hieronder treft u enkele raadgevingen aan.

Lees dit!

Als componist in wording moet u in staat zijn een instrument te bespelen waarop u akkoorden kunt vormen. Componisten spelen meestal piano of orgel, soms gitaar, een enkele keer harp. Op een conservatorium wordt bij de colleges steevast een piano gebruikt.

Wanneer u klassieke muziek wilt componeren of filmmuziek, zou u een klassieke opleiding kunnen volgen. U heeft daar namelijk les voor nodig. De gratis Lessen in Compositie zijn echter geschikt om zelfstandig een bevredigend niveau te bereiken. U kunt zelfs huiswerk maken.

Als u noten kunt lezen, maar uw kennis is beperkt en u heeft een voorkeur voor lichte muziek, dan zou u kunnen beginnen aan de gratis cursus Eenvoudige Akkoordenleer.

Wanneer u een gevorderd musicus bent, zou u de gratis cursus Harmonieleer in 14 Dagen kunnen bestuderen.

Als gevorderd musicus kunt u eveneens de Colleges in Compositie bestuderen en ervaren wat in een college besproken wordt.

Bent u op zoek naar een goed studieboek, dan kunt u terecht op mijn pagina met verwijzingen naar lesboeken die naar mijn ervaring geschikt zijn om uw kennis uit te breiden.

Mocht u niet willen studeren, maar zoekt u voorbeelden van composities voor piano, download dan gratis de index van het piano-album De Kalender op deze pagina: Piano.

De opbrengsten van verscheidene cursussen en composities worden gebruikt om deze website online te houden, ondanks de vele gratis downloads. De gehele website is en blijft echter vrij van advertenties.

Rowy