Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Rechtenvrije Muziek


Muziek voor uw Project

Mij werd gevraagd of mijn muziek gebruikt mag worden voor creative projecten. Wat u nodig heeft, is zogeheten Copyright Free Music (of Royalty Free Music).

Copyright Free Music kan in allerlei projecten worden gebruikt, zoals video's en games. U hoeft zich geen zorgen te maken over de rechten. Die zijn al geregeld. YouTube zal uw video niet bannen.

Een van de beste, en meest serieuze, websites met rechtenvrije muziek is Pound5. Niet elke compositie wordt door Pound5 geaccepteerd. Dat maakt het aanbod interessant en van een hoge kwaliteit.

U bent componist

Als u componist bent en u wilt uw muziek verkopen, dan zou u eens bij Pound5 kunnen gaan neuzen. Hou er rekening mee, dat uw muziek geballoteerd wordt door een moderator. Dat proces kan een week duren.

Schrijft u lichte muziek, of bent u een beginner, dan is de website AudioJungle waarschijnlijk meer geschikt. Deze site heeft de naam niet gauw muziek af te wijzen, mits de geluidskwaliteit goed is. Maar de ballotage van uw werk kan per upload een maand duren.

Overigens accepteert Pound5 ook lichte muziek.