Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Lessen in compositie

Ooit schreef ik korte verhalen over Lynn, een jonge vrouw die aan het conservatorium compositie studeerde. Daar kwamen onderstaande lessen uit voort. Lessen in een makkelijk te begrijpen verhaalvorm.

U kunt de lessen in compositie (een complete studie) gratis volgen, maar u moet wel noten kunnen lezen en bij voorkeur piano, orgel of harp spelen. De lessen zijn geschikt voor een beginner in muziek compositie, maar hoe meer u reeds weet, des te gemakkelijker het wordt.

50 Lessen in Muziek Compositie (pdf)

In de lessen wordt gerefereerd aan de volgende studieboeken:
Les 21: Instrumentatie
Les 40: Orkestratie
Les 46: Muziekgeschiedenis

Dit is een volledig en gratis e-boek van 276 pagina's (pdf). Aan de lessen zijn opgaven toegevoegd én de uitwerkingen. U kunt zelf uw huiswerk nakijken. De lessen zijn op ervaringen met leerlingen gebaseerd. Download eventueel na de lessen Lente voor aanvullende opgaven.

Lynn, de veelgeplaagde docente uit de 50 Lessen in Muziek Compositie, amuseert zich vele jaren later in het grappige en licht absurdistische Moderne Tijden: pdf of epub. Alle verhalen zijn op waarheid gebaseerd.

Zoekt u overigens geen klassieke scholing, maar wilt u wel meer kennis, download dan eerst de gratis cursus Eenvoudige Akkoordenleer.