Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Harmonieleer in 14 Dagen

De cursus Harmonieleer in 14 Dagen is een compacte cursus die u in 14 dagen door kunt werken. De cursus bestaat uit 14 hoofdstukken van 3 à 4 bladzijden. De eerste 7 dagen vormen Deel I, de tweede 7 dagen Deel II.

Voortaan zijn beide delen gratis. Download Deel I en II. Als u moeite heeft met Deel I, heeft het geen zin om Deel II te bestuderen.

De cursus is voornamelijk bedoeld voor muziekleraren, (oud-)studenten aan conservatoria en anderen die ooit harmonieleer hebben gestudeerd en die behoefte hebben aan een herhaling.

Mocht Harmonieleer in 14 Dagen toch problematisch blijven, dan zou u de gratis Lessen in Compositie kunnen volgen. In deze lessen is een volledige cursus harmonieleer opgenomen.

Na het volgen van Harmonieleer in 14 Dagen kunt u uw kennis testen en verder ontwikkelen bij Compositie & Theorie. Download allereerst gratis Lente en probeer zelf de analyses te maken. Ga daarna verder met Herfst.

Als het u niet lukt om de analyses van Lente (de correcte analyses worden meegeleverd) te maken zonder veel fouten, dan bent u wat overmoedig geweest. Mogelijk heeft u echt les nodig in harmonieleer.

Lukt het u om de analyses van Herfst te maken zonder al te veel fouten, dan beschikt u over een gedegen kennis van de harmonieleer. Zeer weinig musici bereiken dit niveau, dus schaam u niet als het tegenvalt.

Winter is interessant voor de componisten onder u. Dit deel is het toefje op de cake. Al beheerst u de theorie nog zo goed, de vele tips, soms niet meer dan aandacht voor een detail, kunnen node gemist worden.

Zomer is slechts een toegift. Romantische muziek voor de liefhebbers.