Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Compositie in de Praktijk


Er valt voor een componist in een serieus genre veel te leren. Maar is al die kennis wel nodig? Hoeveel van die kennis gebruikt een professioneel componist eigenlijk? En wat zijn de compositorische trucjes?

Dankzij het project 4 Seizoenen voor Piano, bestaande uit 4 series van 12 composities inclusief opnames (u hoeft dus zelf geen piano te kunnen spelen), kunt u duidelijkheid verkrijgen. Het spelniveau is gemiddeld, maar de onderliggende theorie varieert van eenvoudig tot geavanceerd.

In de eerste serie, Herfst, wordt veel aandacht besteed aan de harmonie. De partituren worden mét de harmonische analyse geleverd. U kunt eerst zelf de analyse maken, of meteen de bijgeleverde analyse bekijken. In de tweede serie, Winter, krijgt het compositorische aspect meer aandacht.

Download gratis nr. 6 The wind (mp3), de analyse en een deel van de aantekeningen: Herfst (zip)

Download de volledige serie van 12 composities, complete aantekeningen, 12 analyses en 12 MP3's voor slechts € 2,95 (PayPal).

Of e-mail mij en betaal na ontvangst met IDEAL: rowynet@gmail.com

...

In de serie Winter ontdekt u de trucjes die een componist gebruikt en krijgt u een beter begrip van het niveau van een professionele tonale componist. Ook nu weer kunt u zelf proberen de harmonie te analyseren.

Download gratis nr. 1 Sleigh Ride (mp3), de analyse en een deel van de aantekeningen: Winter (zip)

Download de volledige serie van 12 composities, complete aantekeningen, 12 analyses en 12 MP3's voor slechts € 2,95 (PayPal).

...

In 2019 volgen Lente en Zomer, maar als slechts het educatieve aspect u aanspreekt, kunt u volstaan met alleen Herfst en Winter.