Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Theorie & Compositie


Er valt voor een componist in een serieus genre veel te leren. Maar is al die kennis wel nodig? Hoeveel van die kennis gebruikt een professioneel componist eigenlijk? En wat zijn de compositorische trucjes?

4 Seizoenen voor Piano Solo

Met het project 4 Seizoenen voor Piano, bestaande uit 4 series van 12 composities, kunt u duidelijkheid verkrijgen. Het spelniveau is gemiddeld, maar de onderliggende theorie varieert van eenvoudig tot geavanceerd.

In de eerste serie, Herfst, wordt veel aandacht besteed aan de harmonie. De partituren worden mét de harmonische analyse geleverd. U kunt eerst zelf de analyse maken, of meteen de bijgeleverde analyse bekijken.

In de serie Winter ontdekt u de trucjes die een componist gebruikt en krijgt u een beter begrip van het niveau van een professionele tonale componist. Ook nu weer kunt u proberen zelf de harmonie te analyseren.

De serie Lente is eenvoudiger qua harmonie. Alleen de 7 verschillende tonen van majeur en eolisch mineur worden gebruikt. Geen alteraties, geen Moll-Dur, geen Napels en geen chromatiek. Kun je dat horen?

Download gratis de complete Lente (pdf).

De serie Zomer maakt de 4 seizoenen af. Dit keer geen analyses, maar wel veel romantiek! Dit project is overigens alléén geschikt voor pianisten. Er worden geen geluidsbestanden meegeleverd.

Meteen alles downloaden en met PayPal betalen!

Of bestel rechtstreeks bij mij: rowynet@gmail.com - U betaalt pas als u het bestand ontvangen heeft. De 48 composities kosten u slechts € 7,95

Mocht u in het verleden een paar seizoenen hebben gekocht, mail mij dan. U betaalt alleen het verschil.