Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Theorie & Compositie

Er valt voor een componist in een serieus genre veel te leren. Maar is al die kennis wel nodig? Hoeveel van die kennis gebruikt een professioneel componist eigenlijk? En wat zijn de compositorische trucjes?

4 Seizoenen voor Piano Solo

Met het project 4 Seizoenen voor Piano, bestaande uit 4 series van 12 composities, kunt u duidelijkheid verkrijgen. Het spelniveau is gemiddeld, maar de onderliggende theorie varieert van eenvoudig tot geavanceerd.

In de serie Herfst wordt veel aandacht besteed aan de harmonie. De partituren worden mét de harmonische analyse geleverd. U kunt eerst zelf de analyse maken, of meteen de bijgeleverde analyse bekijken. Het niveau is hoog. Probeer daarom eerst de gratis Lente te analyseren.

Autumn - The Wind (mp3)

In de serie Winter ontdekt u de trucjes die een componist gebruikt en krijgt u een beter begrip van het niveau van een professionele tonale componist. Ook nu weer kunt u proberen zelf de harmonie te analyseren.

Winter - Sleigh Ride (mp3)

De serie Lente is eenvoudiger qua harmonie. Alleen de 7 verschillende tonen van majeur en eolisch mineur worden gebruikt. Geen alteraties, geen Moll-Dur, geen Napels en geen chromatiek. Kun je dat horen?

Spring - On my Bicycle (mp3)

Download gratis de complete Lente (pdf).

De serie Zomer maakt de 4 seizoenen af. Dit keer geen analyses, maar wel veel romantiek! Dit project is overigens alléén geschikt voor pianisten. Er worden geen geluidsbestanden meegeleverd.

Meteen alles downloaden en met PayPal betalen!