Muziek, Compositie en Theorie

- Verzorgd door Rowy
Nederlands English
 

Harmonieleer in 14 Dagen


Harmonieleer is het belangrijkste muziektheoretische vak voor een ieder die op hoog niveau muziek wil componeren of dirigeren.

Op mijn site kunt u een volledige cursus harmonieleer downloaden. Deze cursus echter kost u, mits u de materie serieus bestudeert, een half jaar tot een jaar van uw leven. Waarna blijkt dat dit vak u niet ligt.

Na vele complimenten, maar ook berichten van geïnteresseerden die er halverwege de brui aan gaven, besloot ik een compacte cursus te schrijven, die u in 14 dagen tijd door kunt werken. In slechts twee weken wordt de volledige harmonieleer behandeld.

De cursus is onderverdeeld in 14 hoofdstukken van 3 à 4 bladzijden. De tekst is opgebouwd uit paragrafen van gemiddeld 3 regels. Toch is de cursus compleet en van een hoog niveau.

De eerste 7 dagen vormen Deel I, de laatste 7 dagen Deel II. Om te voorkomen dat u iets aanschaft waar u niets aan heeft, is Deel I volledig gratis. Download Deel I (zip).

Deel II à € 4,75 meteen downloaden met PayPal. Een rekening aanmaken bij PayPal is tegenwoordig erg eenvoudig. U heeft geen creditcard nodig. Een bankrekening is voldoende.

De cursus is bestemd voor componisten, muziekleraren, gevorderde amateurs, (oud-)studenten aan conservatoria, en een ieder die ooit begonnen is aan harmonieleer, maar er mee gestopt is.

Verder is de cursus geschikt voor elke leerling die les heeft of heeft gehad in harmonieleer en die twijfelt over het niveau dan wel de juistheid van hetgeen tijdens de les wordt of werd aangeboden.

Wanneer u een absolute beginner bent, adviseer ik u om eerst de cursus Akkoordenleer te volgen. Deze cursus kan worden beschouwd als een vooropleiding. U kunt in een later stadium alsnog de cursus harmonieleer volgen. Echt, het is moeilijker dan u denkt.

Mocht u geen beginner zijn, maar toch moeite hebben met deel I of II, download dan ook de gratis aanvullende cursus Akkoordtypen en maak gebruik van de gratis App Assistent Harmonische Analyse.